Is het mogelijk om een calculatie op te slaan voor een lagere versie van Metacom?

Volgen

Opmerkingen

2 opmerkingen

• Avatar
    Andries Bos

Omdat de Metacom upd vaak achterloopt tov aangepaste wensen van bijv rsx bestanden en dus de test, zou ik graag een eenvoudige mogelijk zien om via een export graag informatie vanuit een hogere versie wel in een oudere XE versie toch te kunnen gebruiken. Dit zou bijv via een 'export en 'import' via excel, maar wel compatible n dus eenvoudig.
    Wat we nu exporteren naar excel, kunnen we niet importeren, behalve als we het zelf ombouwen naar import definities..
    Das toch eigenlijk raar dat je je eigen export niet kan importeren?
    Dit verzoek juist ook omdat dit als enige oplossing hierboven uiteen wordt gezet.

• Avatar
    Christian Meijer

9.2.1.1 Nieuwe functionaliteit:
    Het is mogelijk gemaakt om calculaties uit te wisselen tussen verschillende omgevingen en versies

Gedrag
    Menupad: [geopende calculatie]> Bestand > Opslaan als
    In het venster kan bij opslaan als een versie gekozen worden hoe een calculatie opgeslagen moet worden.
    Calculaties kunnen als een metacom formaat (*..vmacal) opgeslagen worden.
    De data wordt altijd opgeslagen, met uitzondering van versie-specifieke functionaliteiten. Een voorbeeld hiervan is, is dat de positionering van de vensters (onderbouwing, kostensoorten) in een view in een lagere versie niet wordt opgeslagen.

Voorbeelden:
    Een calculatie kan worden opgeslagen als een los bestand, zodat deze in een andere of huidige versie van Metacom of in een andere of huidige omgeving kan worden ingelezen. Het doel hiervan is het uitwisselen van data tussen verschillende versies. Een ander voorbeeld is dat een calculatie vanuit een testomgeving naar een productieomgeving moet worden overgezet maar de testomgeving heeft een hogere versie van het pakket. Een ander voorbeeld is een Metacom calculatie opslaan om te kunnen gebruiken in Calculatie XE.