Hoe kan ik er voor zorgen dat elke nieuwe calculatie een standaard spreadsheet bevat?

Volgen

Opmerkingen

3 opmerkingen

• Avatar
    Tom Willaert

Beste,

Bovenstaande is mij in het verleden gelukt. Wat ik eigenlijk bedoel is dat bijvoorbeeld bij Kraan de wizzard die bij metacom er uit komt wanneer je F6 drukt bij hoeveelheid krijg je een formuleveld, waar naar mijn inziens enkel wiskundig een hoeveelheid te bepalen is. Bij Kraan krijg je wanneer je "de F6"methode gebruikt een excel vormige tab, waar je bijvoorbeel onderstaande kan invullen en telt hij dan door naar onderen:

Balk 1:5x3x1=15

Balk 2:10x2x1=20

Totaal= 35

En als ik dit nu bij metacom per regel in moet voeren moet ik ditzelfde zo gaan invoeren, waar ik dan ooki geen verwijzign meer heb: 5x5x1+10*2*2= of met haakjes werken bij complexere hoeveelheden.

De andere mogelijkheid is om excel te koppelen, maar dan moet die vantevoren gemaakt zijn.

Is het op de een of andere manier mogelijk dat wanneer je een nieuwe regel maakt er een "excel achtige" formule aan gekoppeld wordt zonder dat je een gehele koppeling handmatig moet maken?

Bij voorbaat dank.

Johan Uytdehaag

• Avatar
    Tom Willaert

Willen jullie svp telefonisch contact opnemen met de heer Johan Uytdehaag, zodat hij kan uitleggen waarom de aanboden oplossing niet uitsluiten bij de wensen.

Tel nr: 06-11109672

Alvast bedankt.

Tom Willaert

• Avatar
    Christian Meijer

We kennen inderdaad niet de uittrekfunctionaliteit van Kraan.

Er is echter wel een ander manier.

Stap 1: In profiel een vaste plaats voor uittrekstaat opgeven (bij bestandslocaties)

1: [Projectenscherm Calculatie XE] > Bewerken (bij taken)> Profiel instellingen > Selecteer profiel

2: Diversen profiel > Bestandslocaties > Druk op knop

3: Toevoegen spreadsheets > Stel een vaste locatie in op het netwerk waar een standaard spreadsheet staat. (locatie x)

Stap 2: Standaard Excel uittrekstaat aanmaken

1: Maak een uittrekstaat (Excelsheet) met 1 naam vak. (bestand y)

2: Zet dit bestand in de vaste ingestelde locatie voor spreadsheets. (locatie x)

Stap 3: Koppelen standaard spreadsheet aan cel in calculatie (Koppel spreadsheet (Shift-F3))

1: Maak een nieuwe calculatie aan.

2: Selecteer bijvoorbeeld een post hoeveelheid

3: Rechtermuis knop > Kies "Koppel spreadsheet" of "Shift-F3"

4: Kies de standaard uittrekstaat (bestand y)

5: De uittrekstaat wordt automatisch gekoppeld aan de cel.

6: In de spreadsheet kunnen alle desgewenste berekeningen gemaakt worden.

7: Het snel koppelen van een standaard rekenblad kan nu in elke calculatie en aan elke cel