Bij exporteren via zsx formaat verschijnt de melding dat de staartposten geen EUR als eenheid hebben.

Volgen

Opmerkingen

2 opmerkingen

• Avatar
    Paul Cramer

Henk,

deze tijdelijke oplossing was al bekend bij ons.

maar volgerns mij is er iets veranderd bij de overgang naar MTC 9.0

in de oude MTC omgeving staan ook in de onderbouwing kleine letters bij de euro eenheden.

als je daar een export draait krijg je geen foutmelding.

dus waarom gaat het daar wel goed en niet in 9.0 ?

• Avatar
    Christian Meijer

De reden waarom het nu is, heeft te maken met het feit dat er nu strenger gecontroleerd wordt op de eisen van het RAW/CROW.

In de eisen zoals beschreven door het CROW staat letterlijk dat gebruikt gemaakt moet worden van de hoofdletters "EUR".

Hoe is dit terug te vinden?

Voor de import en export van bestanden (zsx/rsx) wordt gecontroleerd tegen de .XSD bestanden.

In deze .XSD bestanden aangeleverd door het CROW staan de eisen van wat wel en niet mag.

De bestanden staan map: "WECAPXE" onder de Metacom installatie directory.

Voor deze specifieke situatie is dit terug te vinden in het bestand "rawsxdlx.xsd" regel 1002